Viden om syn

december 7, 2022 Beskyt dine øjne, Solbriller, Viden om syn

Beskyt dine øjne i solen

7 gode råd til hvordan du beskytter dine øjne i solen

​Grå stær og i værste fald kræft i og omkring øjnene er nogle af de alvorlige følger, der kan opstå af for meget sollys. Derfor er det vigtigt ikke at vende det blinde øje til solens UV-stråler. Men enkle tiltag kan du reducere risikoen for de farlige sygdomme.

  • UV. Brug solbriller der beskytter 100 % mod UVA- og UVB-stråler. CE-mærkningen garanterer dette.

  • Farver. Vælg en farve der passer til dit behov. Solbrilleglas findes i mange forskellige farver og filtrerer lyset forskelligt.

  • Farlige timer. Pas især på solen først på formiddagen og sidst på efterdagen forår, sommer og efterår. Her er strålerne mere i niveau med øjnene, og man kommer let til at kigge mere direkte på den.

  • Lysmængden. Brug solbriller efter lysmængden og ikke temperaturen. Solen kan nemlig også være skarp forår, efterår og vinter.

  • Bilkørsel. Husk at solbriller til brug ved bilkørsel ikke må være tonet mere end 90%.

  • Børn. Børns øjne er særligt følsomme over for UV-stråling, da linserne er klarere og pupillerne større end hos voksne. Derfor er det vigtigt at beskytte øjnene med solbriller i en tidlig alder.

  • Behov. Overvej hvilke aktiviteter, du skal bruge solbrillerne til. Nogle glas og stel er bedre egnet til bestemte typer af aktiviteter end andre. Tænk blot på, hvor forskelligt lyset er, afhængig af om du befinder dig på åbent hav eller en fortovscafé.

Kilde: http://www.optikerforeningen.dk/Sol-og-UV/Syv-gode-solråd.aspx


Award winning creative agency

Oculi Optik tilbyder synsprøver og et unikt udvalg af briller af høj kvalitet og komfort. For os handler det om god service, og at du får det optimale ud af dine briller.